Jeg har lenge hatt ambisjoner om å teste ut produksjon av hjemmelaget nutella. Etter at jeg nå har fått meg kjøkkenmaskin og endelig hadde en ettermiddag uten større planer, var det ingen unnskyldning! Det var litt startproblemer med å få blenderen til å virke: ring en venn og les bruksanvisnin
gen for n-te gang både på engelsk og norsk..(..husk å sette på lokket korrekt..). Vips klikket lokket og
hasselnøttene ble kuttet i småfiller på null komma null 🙂
Nøttene ble kuttet, men for å få en jevn og smidig masse, måtte kjøkkenmaskinen kjøres på full speed i 8-10min. Etter grovhakkingen med «blederfunksjonen», overtok «kjøkkenmaskinfunksjonen» (se bildene).
5-6 ganger stoppet jeg
maskinen for å skrape veggen.
Da grovhakkingen var gjort, tilsatte jeg 2ss Cocosa kokosolje.
Helt mot slutten ble litt pulverkaffe (..) 2ss kakopulver og 2ss Cocosa kokossukker tilsatt.
Jeg var ganske spent på resulatet, men med gode ingredienser blir resultatet supert 😀
Oppskriften er som følger
En pose med hasselnøtter
2ss kokosolje
2ss kokossukker
2ss kakao
1/2 ts pulverkaffe
Glasset er allerede snart tomt..
Favoritten kan sees nedenfor 😀
OMFG måste prova!!!
Fantastisk godt, spiser det faktisk akkurat nå 😀 Må lage mer snart..
Har gått og mumset surdeigsvafler med sjokoladepålegget i hele dag, farlig godt:-)
Hehe, jeg vet hvordan det er.. Det er i allefall bedre for kroppen vår det pålegget der enn det du kjøper i butikken 😀