Duathlon – hva er det?

2 06 2013

nmduløpI dag ble det arrangert NM i duathlon på Greverud. Duathlon er en «variant» av triathlon med løping – sykling – løping. Det arrangeres internasjonale mesterskap som EM og VM, men det er ingen OL-øvelse. Normal distanse er 10km løping – 40km sykling og 5km løping tilslutt. Selv har jeg vært med på EM i denne distansen og VM i langdistanse: 15km løping – 90km sykling – 7.5km løping. I dag var distansene 8 – 32 – 3.2 som ble kjørt i nærområdet rundt Greverud golfbane. Både løpingen og syklingen var relativtnmdulag teknisk. Det kan hende dette skyldes at vi har flere skiløpere i dette landet enn internasjonale tri- og duathleter 😉

Blant deltakerene var det NM-mestere i terrengsykling, langrenn, roing, sykling, triathlon og løping. Det var særdeles høyt nivå i herreklassen. Øystein Sylta terreng- og maratonløper samt flerårig vinner av Råskinnet, vant herreklassen. Junioren Gustav Iden kjempet seg inn til 2.plass totalt med Carl Fredrik Hagen, fra klubben min Royal, på 3.

I dameklassen var det ikke fullt så spennende. Jeg endte på 2.plass etter noe som fort kunne blitt en DNF så sølv ble intet nederlag. Line Foss tok fortjent gullet med Tine Schøyen på 3. Alle fra Royal så laggullet sikret vi oss lett, hehe.

Underveis hadde vi klamt sommervær, tordenbyger og styrtregn så veibanen omtrent forsvant..

Alle resultater


Handlinger

Informasjon

2 responses

2 06 2013
NM duathlon: Sylta, Foss og blogg! | sportsmanden.no

[…] Kristin Lie: Duathlon – hva er det? […]

3 06 2013
Tone

gratulerer med sølv, veldig fortjent!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: