Ironman Arizona 2.forsøk

20 11 2013

Mitt andre forsøk på å gjøre en god konkurranse i Tempe, Arizona, ble vel ikke akkurat fullklaff.  Heldigvis endte jeg ikke som «roadkill» som 30 (!) andre utøvere. Det var «ny rekord» i antall utøvere som måtte i ambulanse pga uhell under sykkeletappen.

Svømmingen i Tempe Lake er en kald fornøyelse.  Det var drøyt 16*C på søndag.  De første 1700m svømte jeg helt alene i blikkstille vann.  Feltet med de andre proffjentene forsvant umiddelbart.  Den siste delen av løypa var det kaotisk med svømmere som suste forbi på begge sider.  Noen tok tak i anklene mine og dro meg bakover.  (Det syns jeg er litt ufint etter mer enn  2km svømming..)

Skjer det ikke noen store endringer med svømmingen i løpet av vinteren, får jeg vurdere en karrriere som duathlet.. MEN jeg har drastisk tiltak i ermet før den tid.  Jeg unner ingen den opplevelsen jeg har under svømmeetappen 😉

Heldigvis klarte jeg å la være å tenke på svømmingen da jeg hoppet på  sykkelen.  Løypa som kjøres 3x, krever full konsentrasjon.    Først er det ut av byen med mange svinger, mange tilskuere og haugevis med triathleter.  Ute på den såkalte «B-line» er det full gass opp til vendepunktet. Første gang der oppe hadde jeg et gjennomsnitt på 32.5km/t, ved vendepunktet i andre enden hadde snittet øket til 36.8km/t.  Det er omtrent slak nedover hele veien tilbake til byen.  Den første timen var det kaldt! Jeg syklet med lange ermer, tåhetter og hansker i starten. Det kom godt med.  I lufta var det knapt 10 grader.   Mot slutten av dagen var det 25*C i skyggen.

På siste runden av syklingen tok vinden seg opp.  Kaoset var komplett med store samlinger av AG’ere, noen syklet 4 (!!) i bredden.  Mange draftet på hjulet mitt, jeg prøvde å irritere meg minst mulig..

Plutselig ser jeg en dame som ligger midt i veien.  Om hun er påkjørt eller bare har falt, oppfatter jeg ikke men klarer å bråbremse og svinge unna.  Rett etter meg kommer det en cowboy og kjører inn i beinet mitt.  Dommere og et par funksjonærer får skjermet hun som ligger nede, og jeg får karret meg videre.  Enda litt mer forsiktig kommer jeg meg gjennom siste delen av syklingen.

De snakket igjen om å endre sykkelløypa for neste år, 2 runder i steden for 3.  Dagens løype går delvis gjennom et indianerreservat og koster byen Tempe en stor sum hvert år i avgift til indianerne.  En ny 5 års kontrakt er i havn, men noe må gjøres..

Løpeløypa var endret fra året før, vi løp 2 runder og store deler frem og tilbake (da kan vi se de andre og publikum blir mer konsentrert :).  Det meste av løypa går på betongheller, men mye løpes også på relativt hardpakket sand.  På hvert av partiene med sand, gikk snittfarten ned ca 10s/km, men det er klart bedre å løpe på enn betongheller 😀  Jeg skjønte på beinet mitt at det ikke var i godhjørnet for å holde noen planlagt fart, men til mål skulle jeg!

De harde fakta viser at jeg var nr 833 opp av vannet (inkl menn/kvinner), nr 93 i mål og nr 14 i kvinner PRO. Tiden ble 20min for sakte (9.41.04).  Rekordefeltet med 42 i kv. pro, ble redusert med minst 7 som brøyt underveis..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOm førsøk nr 3 i denne konkurransen vil gi bedre uttelling vil tiden vise.  Hvis alt går etter planen skal Tom (mitt homestay) forsøke seg på sin første ironman der neste år og da bør jeg vel være på plass? 😀


Handlinger

Informasjon

2 responses

26 11 2013
Racerapport fra Ironman Arizona | sportsmanden.no

[…] Les hele racerapporten hennes her. […]

3 12 2013
Den vanskelige svømmingen | sportsmanden.no

[…] Etter Ironman Arizona beskrev Kristin Lie sin egen svømmeinnsats på en lettere ironisk måte: […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: