Alpe d’Huez og Col du Galibier

16 06 2014

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Det ble en langhelg med Spydeberg sparebank i Alpene i strålende solskinn!  Banken min inviterte sine bedriftskunder for 3. år på rad til sykkeltur. Med en særdeles tildig start torsdag (06.10 fra Gardermoen) ankom vi Geneve før lunsj.  Derfra bar det i 2 store leiebiler til «foten av Alpe d’Huez».  Bilturen tok knapt tre timer med en innlagt stopp.

20140612_161013Ikke før vi hadde fått nøkler til rommene, tuslet vi avgårde for å hente ut leiesyklene.  I lufta var det 28*C og ikke en sky på himmelen.  Etter mye venting og tilpasninger for gruppen på 14, fikk vi oss en liten trilletur.  Noen av oss tok en ekstra avstikker og testet litt av bakkene i området.  Med de blytunge beina jeg opplevde, var det nesten så jeg ble bekymret for morgendagens klatring opp Alpe d’Huez.

7 timers søvn på en god middag gjorde underverker.  Beina var i allefall ikke i nærheten av hva de føltes dagen før.  Vi kjørte egen fart opp klatringen som er 14km lang og har 21 svinger.  Jeg alpekjørte litt opp og ned for å peppe de andre, sang litt og tok bilder.

«Du er på høyde med Dag Otto!» sa Jan Erik, sjef og reiseleder 😀  De 20140613_174917hadde nemlig hatt med seg han på tur de to foregående turene.  Etter at de fleste var kommet seg trygt opp tok jeg en tur ned og opp igjen.  Det var verre ned enn opp selvom sola stekte mye mer intenst på min siste tur opp.

På toppen var det luksushoteller og full fart.  Det var et jevnt sig av syklister som klatret og som tok sin velfortjente halvliter (-E med stor e 😉 på toppen.  Det høyeste vi kom denne dagen var 2114 m.o.h. i slalåmbakken bak hotellet.

bilde(5)Neste dag delte vi gruppen og nye høyder skulle nås 🙂  Vi kjørte bakveien ned fra Alpe d’Huez og noen få av oss endte på 2642 m.o.h på Col du Galibier.

I etterkant var det vel sjarmerende at det ble regn og litt (!) regn fra toppen og ned til lunsjstedet vårt.  Varm mat etterfulgt av kakao klarte ikke å gi oss nok varme, så jeg viste armhevninger med sideplanke – så jeg ble varm i allefall 🙂

Jeg prøvde å spre det glade budskap om trening og helse i et innlegg før middag, men også ellers.  Noen små justeringer kan gi så store endringer på sikt!  Ingen bestilte i allefall pepsi max eller liknende i mitt nærvær etter at jeg også fikk støtte fra «Dr. Jan Børre» på turen som uttalte at han heller aldri drakk eller spiste noe med kunstig sukker..20140615_053044

Grisetidlig søndag satte vi kursen hjemover. Noen mer trøtte ann andre, men alle var vi enige om at det hadde vært en aldeles superflott tur!  Tusen takk igjen til Spydeberg sparebank og alle som gjorde turen mulig.  spyd

 

 

 

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: