Det er ikke sommer enda!

11 03 2014

Endelig har vi fått sola tilbake etter tåkeheimen i februar.. Selvom isen smelter forIMG_0950t på de fleste vannene og skiføret er drastisk på hell, er det langt fra sommer.  Forrige uke ble jeg spurt om når jeg begynte å svømme utendørs med våtdrakt.  For de av oss som ikke er isbadere, vil jeg si at det er en nedre grense på 14*C.  De internasjonale reglene som også er retningslinjer for norske arrangører, kansellerer svømmingen om det er 13*C i vannet og 11*C i lufta.  Vi opplevde at VM langdistanse triathlon ble omgjort til duathlon pga kald lufttemperatur.  Da var det 16*C svc3b8mbarce101i vannet, men lufta hadde bare 9*C.

Det hjelper selvfølgelig å ha neoprensokker, -hette (eventuelt dobbel badehette og ørepropper) og sokker.  Men ha respekt for vannet og for kroppen din!

Klør du etter å hoppe i våtdrakten, spør i svømmehallen om du kan bruke den der. Ute er det nemlig for kaldt i noen uker (måneder..) til.  I fjor hadde jeg første svøm i Sognsvann i midten av juni (11.juni !) i 14.5*C.

20140311_132507

Tabell fra ITUs konk.regl. som viser vann- og lufttemp – og deres betydning på svømmeforholdene


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: